söndag 26 juni 2011

Mer inredning...

Eftersom Sandra skrev ett så trevligt inlägg häromdagen om tapeter tänkte jag bidra med något som ligger mig varmt om hjärtat... BORD! Inventerade källarförrådet och insåg att gott om bord fanns det men tyvärr inget som skulle få följa med till huset :(

Jag/vi skulle gärna köpa ett Bruno Mathsson "superellips" men efter en titt i plånboken blir det till att gå på nån kopia istället. Vi tittade då på Plaine från Mio, funkar säkert kanon, men nu är problemet att bordhelvetet finns i två storlekar.

Frågan till er som läser bloggen blir då följande:
1. Ska vi köpa bordet i 160cm utan möjlighet till förlängning eller?
2. Ska vi köpa ett bord som är 180cm med ytterligare möjlighet till förlängning?

Svara snabbt för det är REA på Mio...

Här kommer en bild också... 


torsdag 23 juni 2011

Tapeter!

Sitter och kollar på tapeter. Vi kommer att måla alla väggar vita men i vårt sovrum och i hallen kommer vi ha en fondtapet. I köket har vi tänkt att köra på tapet bakom glasskiva istället för kakel. Vi tänker välja samma tapet till fondväggen i hallen som till köket eftersom det är så öppet mellan rummen.
I sovrummet är vi inne på att ha någon svagt grön/turkos ton. Alltså mer åt mintgrön än gräsgrön.
I köket och hallen vill vi ha en grå/vit/svart tapet som passar med vår mörkgrå bänkskiva och mörkgrå klinkergolv.
Jättesvårt med tapeter tycker jag. I sovrummet känns det lättare för där är man inte lika mycket som i köket. Vill verkligen till att man inte tröttnar på det man valt efter ett par veckor :)

Här är lite tapeter som jag hittat hos www.engelskatapetmagasinet.se

 Det här är min favorit hittills. Tänker mig denna i sovrummet.
 Den här gillar jag också som sovrumstapet!
 Denna tapet med liljekonvaljer tycker jag är riktigt fin. Färgmässigt skulle den bli fin i köket och hallen men är lite tveksam till mönstret. Tröttnar man?
 Jättefin i svagt grönt och skimrande mönster. Kan tänka mig att denna skulle passa fint till ekgolvet. 
Fin till sovrummet.

Vad tycker ni? Har ni några tips?

onsdag 22 juni 2011

Pengar är bara pengar. Eller?

Igår var vi på banken och stämde av inför kommande semestrar att vi följer planen som vi lagt upp. Vi håller, än så länge, vår budget med en betryggande marginal! Så skönt!
Igår pratade vi även om ränteläget och hur vi vill lägga upp det kommande huslånet. Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi nog kommit fram till att vi vill dela upp lånet på 3 lika stora delar där 1 del låses på 5 år, 1 på 3 år och 1 rörlig (3 månaders). Helt omöjligt att veta om man gör rätt eller fel men jag, som lever med konstanta fjärilar i magen, tycker att det känns skönt att veta vad man ska betala varje månad. Skulle gärna bundit hela lånet på stört men det ska tydligen inte vara bra.
Den som lever får se :)
Lite tråkiga nyheter är att tidsplanen som blev tidigarelagd till vecka 31 nu är tillbaka på vecka 35. Fortfarande 1 vecka tidigare än vårt första datum men ändå senare än vi hoppats. Våra snickare ringde Håkan igår och berättade att köksleveransen var försenad och golvet kan inte läggas innan köket och så vidare. Ingen stor grej egentligen men oj vad det kliar i fingrarna nu :)


söndag 12 juni 2011

Uppdatering...

Vet att det var ett tag sen vi skrev men det har verkligen inte stått still så nu tänkte vi det var läge att uppdatera lite.

Det blir som vanligt mer bilder och mindre text men det upplägget har ni som läser bloggen kanske redan fattat!

Ska man skriva nåt som inte syns på bild kan vi ju säga att vi har köpt badrumsmöbler. Det blev Vedum och serien som heter basic, "snyggt skit" tycker vi!

Vi har även träffat elektrikern rätt mycket och det har blivit en del tillval i form av spotlights i badrummen, datakabel istället för vanlig tele mm.

För er som gillar att titta på bilder kommer de här.

Om man trycker här så tänds lampan.... jaha där!
 Här är sovrummet.

Vardagsrummet i sol och en halv elektriker.

Och såhär ser det ut nu "framifrån".


Utvändigt återstår inte så mycket mer än målning så känner du för att uppnå samma färdigheter som karate-kid på 80-talet så ta en pensel i handen och hör av dig!